Reseptilääkkeet

 

Reseptilääkkeiden toimittaminen

Reseptinlääkkeiden toimittaminen edellyttää, että varmistumme asiakkaan oikeudesta saada ko. lääkkeitä. Erityisesti tällä on merkitystä silloin, kun asiakas on hakemassa toisen henkilön lääkkeitä. Oikeus lääkkeiden vastaanottamiseen osoitetaan esim. lääkkeiden käyttäjän Kela-kortilla, potilasohjeella tai muulla luotettavalla tavalla.

Asiakkaan lääkemääräys tarkistetaan ennen reseptilääkkeiden toimitusta ja siihen tehdään tarvittavat merkinnät joko kirjaamalla tai sähköisesti riippuen lääkemääräyksen laadusta. Merkinnöillä henkilökuntamme ottaa vastuun lääketoimituksesta. Voimme vähentää sairausvakuutuskorvauksen suoraan lääkkeidesi hinnasta ilman erillistä hakemusta ja valtakirjaa. Korvausoikeutesi tiedot tulevat suoraan Kelalta apteekkijärjestelmäämme.

Tarkistamme lääkkeidesi annostusohjeet ja varmistamme, että lääkeannoksesi on sopiva. Tarvittaessa tarkastamme lääkkeesi yhteensopivuuden muun lääkityksesi kanssa. Voimme myös joissain tilanteissa olla avuksi mahdollisten päällekkäisten lääkitysten karsinnassa. Velvollisuuksiimme kuuluu myös varmistaa lääkehoitosi edullisuus tarjoamalla edullisinta vaihtoehtoa, mikäli lääkärisi on määrännyt sinulle ns. hintaputkea kalliimman lääkkeen.

Varmistamme lääkkeiden toimituksen yhteydessä niiden oikean ja turvallisen käytön.

Uudenkaupungin 1. apteekista toimitettiin vuonna 2015 noin 68 000 reseptiä.

 

Reseptien uusiminen

Apteekkimme kautta voi uusia ainoastaan sähköisiä lääkemääräyksiä.  Uusimispyyntö tehdään asiakkaan pyytäessä sitä henkilökohtaisesti. Jos hoidat esim. toisen perheenjäsenen asioita, huolehdithan tarvittavista suostumuksista. Lääkemääräysten uusimispyynnön käsittelyyn on hyvä varata aikaa 8 arkipäivää.

Uusimispyynnön käsittelystä on mahdollista saada tekstiviesti matkapuhelimeesi.

Emme peri asiakkaidemme reseptien uusimisesta erillistä maksua.